Behandeling - Hekfabriek Veurne - hekwerk en poorten

Maatwerk uit eigen atelier!
Ga naar de inhoud

Behandeling

menu beneden > Technische info
Warm verzinken / galvaniseren
Indien het technisch mogelijk is opteren wij er voor om al onze poorten te verzinken.  Dit is een behandeling die een totale bescherming aan de poort geeft.  Door onderdompeling in een bad met vloeibaar zink worden zelf de moeilijkste plaatsen bereikt.  Thermisch verzinken vergeet geen hoekje of kantje!  
Het grote voordeel van galvaniseren is dat de poort zowel van buitenaf als binnenin behandeld is.  Let wel, hier en daar zult u op de achterkant van uw poort kleine gaatjes zien. Dit om de galvanisatie in en uit de buizen te laten lopen.
Verzinken + poederlakken
Na het verzinken kan de poort gepoederlakt worden in verschillende RAL-kleuren. (poederlak volgens NEN5254)
Zandstralen - metalliseren - poederlakken
Bij zandstralen wordt met behulp van een compressor en perslucht gritkorrels tegen de poorten geblazen. Hierdoor worden de poorten volledig gereinigd tot in blank ijzer waardoor de metallisatie een optimale hechting heeft. Het metallisatieproces, of de termische projectie van een zinkdraad of een legering zinkaluminium, houdt zeer doeltreffende het roesten van de poort of het corroderen hiervan tegen.  Als afwerking wordt een polyester poedercoating gebruikt. Dit is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt.  Hierdoor blijft het poeder tijdelijk aan het werkstuk plakken waarna het in een oven gebakken wordt.
Terug naar de inhoud